Skinke og brokkoli pai, like god kald som varm 🤗

Når pai er en av favorittene til mamma, var det ekstra koselig å lage det når jeg var på besøk hjemme i Son. Jeg er selv veldig glad i pai og syns det er like godt varmt, som kaldt. Det fine med pai, er at man kan  fylle den med det man selv liker. Igår lagde jeg denne:

Ingredienser til pai bunnen:
2dl havregryn
(glutenfri om du vil ha det)
2dl bokhvetemel
200g cottage cheese
2ss kaldt vann

Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader.

Bland alt med stavmikser eller bare en miksmaster, men da blir det litt klumper etter cottage cheesen. La deigen hvile litt (gjerne kaldt) og trykk den så ut i en paiform eller ildfastform. Stek bunnen i ca 15 min og la den hvile på en rist mens du forbereder resten av paien.

Ingredienser til fyllet:
Bog skinke / kylling i strimler
5 sopp i skiver
1 Brokkoli, bare toppene i biter
Tomat i skiver
1 hakket løk
Fersk basilikum (ikke et must men gir god smak)

Eggeblanding:
Ca 7 egg, ca 2 - 3 dl melk
(mengden kommer litt an på størrelsen på paiformen)
Krydre til med maldonsalt, pepper og provance krydder.

Ost til topping

Slik gjør du:
Del soppen i skiver og stek det på stekeplate i litt smør, krydre med litt salt og pepper (evt grillkrydder)
Kutt brokkolien i topper, tomaten i skiver og skinka i strimler.  Legg brokkolien på bunnen, strø skinkebitene utover med soppen. Bland eggeblandingen med en mikser og hell over paien.  Legg så på fersk basilikumblader og tomat skivene. Sett paien i ovnen og stek den i ca 15-20 minutter, når eggeblandingen har festet seg topper du paien med ost.

Mens paien steker, kan du lage salaten om du vil ha det.

Jeg serverte denne sommersalaten til:

Nykål
Babyleaf blader
Brokkoli topper
Mango
Vannmelon
Jordbær
Avokado
Orange/gul paprika
Ferske basilikumblader

Skyll, ta av skall, del alt i biter og bland i en bolle.

Du kan fint fryse ned paien om du ønsker det, så har du middag eller lunsj klart i en travel hverdag  🤗

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar